PDF Print E-mail

Prezentare Polonia-dupa intoarcerea de la Wieliszew

Dupa finalizarea perioadei proiectului care a avut loc in perioada 28 mai-4 iunie 2014, in Wieliszew, Polonia, ne-am intalnit cu cei noua tineri, elevi ai Colegiului Tehnic „Latcu-Voda” Siret, care au ramas cu o experienta de neuitat. Dupa spusele lor, acest  schimb de experienta le-a dat sansa de a cunoaste nationalitati diferite si de a invata despre fiecare in parte despre: gastronomie, dansuri traditionale si cultura. De asemenea, au putut interactiona cu ceilalti si au creat prietenii si prin intermediul work-shop-urilor la care au luat parte, au schimbat idei si au dezbatut problemele comunitatii.

„Am avut parte de ospitalitate si intelegere neconditionata din partea cetatenilor din Wieliszew. Am acumulat multe cunostinte, dar si multe amintiri de neuitat. Am si vizitat locuri cum ar fi Varsovia, Torun. Sper ca voi avea sansa de a ma intoarce acolo si de a ma intalni cu acei oameni minunati”, „Este minunat sa ai ocazia de a cunoaste oameni din tari atat de diferite, de a descoperi felul lor de a trai si despre comunitatile din care fac parte. Chiar am avut de invatat cate ceva folositor pentru viata de la fiecare”, spuneau doi dintre elevi.

Asadar, acest proiect a fost o cale de a lega prietenii cu oameni de nationalitati diferite, de a-si expune problemele, de a le dezbate si de a gasi raspunsurile potrivite.

Ana-Maria-Iulia Tudosa si Ovidiu Oniciuc

 

Newsflash

Orasul Siret

Orasul Siret dupa anul 2000


XHTML and CSS. | Kepri Portal